Kunstschilder

Marc Lamers

 

Biografie

 

Marc Lamers geboren in 1960 te Arnhem.

Al op jonge leeftijd ontwikkelde ik een voorkeur voor tekenen en schilderen. Wat niet zo vreemd was, want mijn vader en grootvader waren kunstschilders. Ik had een aangeboren talent, wat o.a. tot uiting kwam tijdens een landelijke tekenwedstrijd en op 13-jarige leeftijd de eerste prijs won.

Bij mijn grootvader op het atelier bracht ik vele uren door, en leerde zo de fijne ambachtelijke kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.

 

Omdat ik van mijn ouders een "echt" vak moest leren, ging ik na mijn opleiding aan de Grafische School in 1979 als reclametekenaar aan de slag. Mijn grote passie het schilderen, beoefende ik 's avonds. Doordat er steeds meer vraag naar mijn schilderijen kwam, stond ik na twee jaar voor de keuze; ik koos toen voor een zelfstandig bestaan als kunstschilder dat was in 1981.

 

Mijn "allround" schilderstijl geeft me de mogelijkheid om alle mogelijke onderwerpen te schilderen, in een impressionistische stijl, of in een meer klassieke gedetailleerde stijl.  Van portret tot landschap tot oldtimer of muurschildering.. Ook dieren schilder ik graag, ik weet ze treffend weer te geven met de voor hun kenmerkende karakteristieke uitstraling. Op de foto hiernaast ben ik bezig in mijn atelier.

 

Tentoonstellingen:

o.a. Regensburg (1991), Aschaffenburg (1992), Erlangen (1993) Velp (1995) en Arnhem (1999).